Preview osemfinále EURO 2024 zápas Švajčiarsko – Taliansko Bet365 kurzy na zápas

Preview EURO 2024 Švajčiarsko - Taliansko

Dnes vstupujeme do ďalšej fázy záverečného turnaja Majstrovstiev Európy 2024 v Nemecku. Čakajú nás osemfinálové zápasy, ktoré odštartuje duel medzi Švajčiarskom a Talianskom. Sledujte predzápasovú analýzu, predpokladné zostavy, tip na výsledok a kurzy od stávkovej kancelárie Bet365. 

Aj napriek tomu, že sa niekomu môže zdať, že Taliansko je v tomto dueli jasným favoritom, opak môže byť pravdou. Potvrdzujú to hlavne výkony oboch mužstiev v základnej skupinovej fáze. Taliani nepredviedli taký futbal, aký by sa od nich očakával a so 4 bodmi postúpili z druhého miesta v skupine.

Naopak Švajčiari prekvapili herným výkonom a aj favorizovanému Nemecku boli dôstojným súperom. Taktiež postúpili z druhého miesta no so ziskom až 5 bodov. Aj toto ukazuje, že nás čaká vyrovnaný duel, kde môže postúpiť každý z dvojice.

Forma tímov

Vyrovnanosť duelu môžeme badať aj na forme tímov, ktorú predviedli v ostatných troch zápasoch základných skupín. Zatiaľ čo Nerrazzuri sa trápili a zaznamenali jednu výhru nad Albánskom, aj to utrápenu, jednu prehru so Španielskom a jednu remízu s Chorvátskom, Švajčiarom sa darilo o čosi viac.

Dokázali potrápiť skvelo hrajúcich Nemcov, s ktorými remízovali. Nerozhodný výsledok prišiel aj v zápase so Škótskom a víťazstvo zaznamenali s trápiacim sa Maďarskom.

Švajčiari už jednoducho dávno nie sú tím len do počtu a myslíme si,  že aj tento šampionát môžeme od nich očakávať veľké veci.

Kto je ťahúňom?

EURO 2024 je síce na góly pomerne bohaté, no jednoznačný strelci, ktorí by ťahali celú reprezentáciu zatiaľ chýbajú. Veď najlepší strelec na turnaji má na konte len tri góly. Absencia jednoznačných lídrov je vidieť aj v Talianskom a Švajčiarskom mužstve.

Najbližšie k tomu zatiaľ majú na strane Švajčiarska Aerbischer a na strane Talianov Barela či Bastoni.

Bet365 kurzy na zápas

Aj napriek informáciám, ktoré sme písali vyššie, stávková kancelária Bet365 považuje za mierneho favorita reprezentáciu Talianska. Určite to však nie je tak veľký kurzový rozdiel, aký by sme si možno predstavovali.

Aj stávkové kancelárie jednoznačne vnímajú zlepšenú hru Švajčiarska. Na výhru Talianska si teda stavíte s kurzom 2.56 a na výhru Švajčiarska s kurzom 3.33.

Vylúčená však nie je ani remíza v riadnom hracom čase, na ktorú si stavíte s kurzom 2.89.

Tip na výsledok

My máme radi prekvapenie a radi riskujeme. Preto sa prikláňame k tomu, že Švajčiarom sa podarí zvíťaziť a vyradia z hry súčasných Masjtrov Európy.

Ak by ste však chceli o čosi istejší tip, odporúčame vám stávku na to, že sa obom mužstvám podarí skórovať.

Ani jedno z nich totiž nechce hrať príliš defenzívny futbal, a preto je šanca na vyšší počet gólov pomerne pravdepodobná.

Predpokladané zostavy:

Švajčiarsko: Sommer – Rodriguez – Akanji – Schar – Aebischer – Xhaka – Freuler – Widmer – Rieder – Ndoye – Embolo

Taliansko: Donnaruma – Darmian – Calafiori – Bastoni – Di Lorenzo – Jorginho – Barella – Dimarco – Pellegrini – Raspadori – Retegui